Sobirania alimentària

Navàs Sobirania Alimentària (SA) és un projecte global que busca incidir en la ciutadania des de tots els àmbits, implicant productors, elaboradors, restauradors, botiguers i ciutadania en general. Es pretén estimular l’economia de proximitat lligada al sector agroecològic, recuperant terres, cultius i paisatges tradicionals, assegurant el relleu generacional al món rural, alhora que es promouen accions des de les escoles, els equipaments i serveis municipals per conscienciar i garantir una alimentació sana i respectuosa amb l’entorn i donar resposta a la pobresa alimentària.

Volem que Navàs SA esdevingui:

  • Un projecte transversal, que agrupi les diverses experiències que les regidories duen a terme.

  • Un projecte obert, on la participació dels diferents actors (productors, elaboradors, restauradors i botiguers), i de la ciutadania en general, serveixi per aconseguir un projecte dinàmic i viu, amb constants reflexions i propostes també per part de la ciutadania.

  • Un projecte global on l’Ajuntament esdevingui  dinamitzador i facilitador de recursos però també on l’economia local vagi obtenint resultats que es vagin retroalimentant.