[:ca]Ruta geològica per Sant Cugat del Racó i Castelladral[:]

[:ca] 

FITXA TÈCNICA

Classificació de la ruta: Geològica

Època: Tot l’any

Mitjà de locomoció: A peu

Nivell de dificultat: Iniciats

Distància: 10,6 km

Senyalització: Sí

Municipis de pas: Navàs

Marca turística: Geoparc de la Catalunya Central

Punts d’interès: Sant Cugat del Racó, Tomba de Vilamorós, Castelladral, Tines de Can Reixes, Balma de Can Reixes, Balma de Comaposada…

Consells: Portar calçat adient

 

DESCRIPCIÓ DE LA RUTA

Es tracta d’un recorregut geològic circular, que s’efectua íntegrament pel terme municipal de Navàs. S’inicia a Sant Cugat del Racó i recorre cap a l’antic cap del municipi, el nucli de Castelladral, per acabar a l’indret d’inici. El recorregut discorre en la seva totalitat per la Depressió Geològica de l’Ebre, i més concretament pel sector corresponent a la seva Depressió Central, que actualment correspon al Geoparc de la Catalunya Central.

Al llarg del recorregut, s’aniran trobant afloraments dels materials cenozoics que reblen la depressió per aquests indrets. No cal oblidar que el terme de Navàs, es troba totalment situat dintre d’aquesta depressió. Així, per arreu, afloren els materials continentals de l’Eocè (de la Formació Artés, amb nivells de gresos i calcolutites rogenques). Tot i així, aquests materials cap al nord van interrelacionant-se amb els seus materials coetanis de la Formació Solsona. Sobre els uns i els altres, se situen els materials recents del Pleistocè i de l’Holocè (fonamentalment, els dipòsits de vessant i les terrasses fluvials o les dels barrancs que discorren per l’indret del recorregut de l’itinerari).

«Fa milions d’anys, al cor geogràfic de Catalunya, existí un mar que va desaparèixer empès per l’aixecament de serralades com els Pirineus. Els processos geològics han deixat un territori amb espectaculars formacions rocoses com Montserrat i rics recursos naturals com la sal… ¡Benvinguts al Geoparc de la Catalunya Central!»

 

Descripció detallada de la ruta

 

[:]


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/clients/client1/web5/web/wp-content/themes/accesspress-parallax/content-single.php on line 111