[:en]Palà de Torroella [:es]Palà de Torroella [:fr]Palà de Torroella [:de]Palà de Torroella [:ca]Palà de Torroella[:]

[:en]

Relive the last of the textile colonies which preserves its industrial charm.

Guided tours: T. 938390022 (OAC, Navàs Town Hall)

 

 

[:es]Revivir el pasado de la colonia textil que conserva su encanto industrial.

Visitas guiadas: T. 938390022 (OAC, Ayto. Navàs)

 [:fr]

Revivre le passé de la Colonie Textile qui conserve encore son charme industriel.

Visites guidées: Tél: 938390022 (Mairie de Navàs).

[:de]

In die Vergangenheit der Textilsiedlung eintauchen, die sich nach wie vor ihren industriellen Charme bewahrt hat.
Führungen: Tel. 0034-938390022 (Bürgeramt OAC, Stadtverwaltung Navàs)

 

[:ca]

El nucli de Palà de Torroella es troba situat al marge esquerre del riu Cardener, a l’extrem occidental del municipi de Navàs, entre els pobles de Súria i de Cardona. És una antiga Colònia tèxtil que conserva la fàbrica, les cases dels treballadors, l’església i la casa de l’amo… on podreu gaudir d’unes vistes esplèndides del conjunt tèxtil des de la part més elevada del poble, i de bona gastronomia al restaurant del poble.

La colònia tèxtil de Palà neix als peus del riu Cardener, a partir d’un mas medieval de la parròquia de Sant Salvador de Torroella – un bell i proper lloc de visita recomanada – a partir de 1876, quan s’hi alça una fàbrica de filats i teixits de cotó, entorn de la qual s’edifiquen vivendes i serveis per als obrers que hi habitaran.

Amb la fàbrica tèxtil en funcionament fins a 1971, Palà de Torroella conserva l’arquitectura i la imatge de l’antiga colònia com un valuós actiu patrimonial. Una colònia de la qual es pot resseguir la petja de gran part dels elements que la formaren en els moments de més esplendor.

Les rodalies de Palà i Sant Salvador conserven també muts testimonis d’un passat, empremtes arqueològiques en una terra i un paisatge que no deixa d’evolucionar, com en els jaciments medievals de cal Garrifes i la Vinya del Guitarra, o en el propi castell de Torroella.

Visites guiades: 93 839 00 22 (OAC – Aj. Navàs)

 

[:]


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/clients/client1/web5/web/wp-content/themes/accesspress-parallax/content-single.php on line 111