El Mujal

[:ca]El nucli del Mujal es situa 2,5 km. a l’oest del de Navàs, obrint la porta a l’extens municipi rural, un municipi que naixia a finals del segle XIX  a partir d’altres quatre divisions administratives preexistents, entre les quals la del Mujal. Un poble que es configura a partir de l’enclavament medieval entorn del castell, que es documenta el 1135, i de l’església de la Santa Creu del Mujal, un exemplar del romànic tardà molt modificat posteriorment que encara articula el poble, format principalment a partir de tres eixos o carrers.

L’entorn del Mujal conserva l’essència del paisatge tradicional, amb camps, boscos i vinyes, les quals remeten a una activitat econòmica que durant segles havia estat un dels puntuals de l’economia municipal. És també el paisatge que emmarca la Via Verda que uneix els nuclis del Mujal i Navàs, seguint una part de l’antic traçat del camí de la sal de Cardona a Vic.

 

[:]


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/clients/client1/web5/web/wp-content/themes/accesspress-parallax/content-single.php on line 111