L’alcalde de Navàs reivindica la memòria històrica a Mauthausen

L’alcalde de Navàs, Jaume Casals, ha reivindicat la memòria històrica i s’ha afegit al tribut que Catalunya ha fet aquest cap de setmana a Alemanya contra l’horror del camp de concentració de Mauthausen en el 72è aniversari del seu alliberament. Jaume Casals ha participat en aquesta commemoració com a membre de la delegació catalana que encapçalava Raül Romeva, conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, amb alumnes d’instituts de Manresa i Sant Fruitós.
Un dels moments més emotius ha estat la col·locació d’una placa que recorda els navassencs assassinats al camp d’extermini de Güsen, Esteve Flotats i Caus, Josep Soler Torrents i Ramon Sala Besa, que havia estat alcalde de Navàs durant la República. Una frase del poeta Miquel Hernàndez completa la ressenya: “Encara que la tardor de la història cobreixi les vostres tombes amb l’aparent pols de l’oblit, mai no renunciarem ni al mes vell dels nostres somnis”.
Per la seva part, la Generalitat també ha inaugurat una placa commemorativa que vol reflectir «tot el dolor d’un poble» i ajudar a construir una Europa millor.
L’expedició catalana va visitar el camp de Mauthausen i la seva pedrera, l’estació de tren on arribaven els deportats, la casa d’Anna Poitner, la dona que amagava a casa seva els negatius de fotos que treien els deportats, i els túnels de Güsen i Ebensee, on es fabricava armament per als alemanys.


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/clients/client1/web5/web/wp-content/themes/accesspress-parallax/content-single.php on line 111