G.R. 3-1 Camí de la Sal de Cardona a Manresa

El Camí de la Sal és una ruta, que va des de Cardona, on s’extreu de la muntanya des de l’època romana, fins a Manresa, passant pels municipis de Navàs, Sant Mateu de Bages, Súria, Callús i Sant Joan de Vilatorrada. Tot seguint el GR 3-1, va per camins per on es traginava la sal, transita per pistes bones, encara que en alguns punts concrets entre Valls de Torroella i Súria caldrà arrossegar la bici.

Al sortir de Cardona anem cap a la Muntanya de Sal rodejant la Bòfia i per un corriol ens enfilem, empenyent al principi, fins a trobar una bona pista que va seguint el GR 3; uns 5 km. després prenem ja la variant GR 3-1, just abans d’arribar a la necròpoli medieval de la Vinya del Guitarra, ja en terme de Navàs, amb un interessant conjunt de sepulcres excavats a la roca, a tocar d’altres restes arqueològiques vitivinícoles, tot en terme del castell de Torroella. Seguim baixant, passant per la masia de l’Obac, i arribem a l’asfalt, on creuem  el riu Cardener, just a tocar de l’antiga colònia de Palà de Torroella i de la de Valls de Torroella, on travessem la C-55  i enfilem el Torrent de sant Llop, i enfilem vers el sud, direcció a Súria. Pel camí, topem amb una nova necròpoli medieval, la de Can Banyes, continuant fins al barri surienc de cal Trist. Travessem Suria pel costat del riu, que creuem cap al polígon Abadal, d’on enllacem cap a la colònia d’Antius i prenem direcció Callús, i d’allí, per la riba dreta del Cardener, anem resseguint les indicacions fins arribar a Sant Joan de Vilatorrada, que ens caldrà creuar – tornant a l’esquerra del riu – cap a l’anomenat camí del Poal, que ens encaminarà al Parc de l’Agulla, on finalitza la proposada ruta.

Descripció tram: Cardona- Súria


Notice: Undefined variable: meta_text in /var/www/clients/client1/web5/web/wp-content/themes/accesspress-parallax/content-single.php on line 111