Explora el Bages

El Consell Comarcal del Bages, a través de Bages Turisme, ha llançat la campanya “Explora el Bages“, una campanya que convida els infants a explorar i valorar el territori de la comarca convertint-se en ambaixadors de la comarca per als seus amics, familiars i coneguts.

Consisteix en 40 propostes que es troben recollides en un passaport i estan dividides en cinc temàtiques: “Sóc explorador/a”, “Sóc geòleg/òloga”, “Sóc excursionista”, “Sóc amant de la cultura” i “Sóc gurmet”. Totes les activitats proposades són gratuïtes i fomenten l’esperit de descoberta i experimentació. Per exemple, es proposa als infants escoltar el silenci dins d’una barraca de pedra seca, creuar el Llobregat per un pont antic, entrar en una cova o balma del Geoparc, fer un pícnic en un bosc d’aurons del Bages, passejar per una vila medieval o cuinar una amanida amb tomàquets de la comarca. La campanya planteja activitats senzilles que poden fer-se en família, afavorint que petits i grans comparteixin bones estones a la vegada que descobreixen el territori.

El passaport es pot recollir a les Oficines de turisme de Manresa, Mura i Cardona, o bé imprimir-lo directament en aquest enllaç. Si els infants fan 10 de les activitats proposades, podran segellar-lo en aquestes mateixes oficines de turisme i recollir un obsequi.