Castelladral

El pintoresc nucli de Castelladral es troba al bell mig de l’actual municipi de Navàs, terme del qual havia estat capital fins a mitjans segle XX. En un emplaçament panoràmicament privilegiat, té Montserrat als peus i el Prepirineu a l’esquena; obert als quatre vents, permet gaudir d’excepcionals vistes sobre bona part de la Catalunya Central. Es tracta d’un indret de luxosa tranquil·litat, situat a mig camí de Navàs i Súria. Compta amb un allotjament i un restaurant: l’Alberg.

En el mateix nucli, l’església de Sant Miquel ens remet al seu origen medieval, quan fou construïda, i quan encara el castell de Castelladral, del qual queden mínimes restes, dominava el terme. Els vestigis de l’antic castell medieval s’alçaven a la part superior del turó, des d’on un mirador permet obrir la vista en totes les direccions que assenyala la rosa dels vents que s’hi emplaça. L’església de Sant Miquel de Castelladral, d’origen romànic, molt transformada en època moderna, conforma al seu entorn un dels espais que proporcionen singularitat al poble. Una de les festes més rellevants és la Festa de l’arrossada i la Mostra de vins del municipi, que se celebra durant el segon diumenge de març.

Des de Castelladral podeu accedir fàcilment al Llobregat i al Cardener, gaudir de la calma del paisatge, practicar esports, participar del Circuit fix d’Orientació que hi trobareu…

Més informació:

Alberg de Castelladral: 93 869 53 11

www.albergdecastelladral.cat